Artiklar


Léon Denis


//...Från Tours kommer León Denis (1846-1927), den naturliga efterföljaren till Allan Kardec, ansedd som den största av spiritistiska filosofer gav oss verkligen mästerverk inom den spiritistiska litteraturen, så som Efter Döden (1890), Kristendom och Spiritism (1900), Problemet av Varelsen, Ödet och Lidandet (1908), och Den Stora Enigma (1911).

Han var en formidabel konferencier, och inspirerades av de Goda Andarna. I sextio år spred han, outtröttligt, Den Spiritististiska Läran.

ett drag i Léon Denis verk är en egendomlig och underbar förmåga till allestädesnärvaro. Många gånger kunde han vara i sig själv och i dem han skrev till. Det är då han illuminerar och värmer hjärtana som mest...// Léon Denis Intime - Claire Baumard (En biografi över Léon Denis liv)

Léon Denis valdes till beskyddare för den II:a Spiritistiska Världskongressen i Lissabon den 30/9 till 3/10 2006, med deltagare från 28 länder. Jubileumsfrimärket hade en bild av Jeanne D’Arc. Jeanne D’Arc och Jeronimo från Prag var de andar som vägledde Léon Denis i hans aktiviteter inom den Spiritistiska Läran.